A 2003-ban magyar magánszemélyek által alapított Zöldségcentrum Kft. meghatározó piaci szereplő a zöldségkereskedelem területén. Megbízható és transzparens működésével folyamatos partnere a magyarországi kiskereskedelmi láncoknak és a környékbeli kistermelőknek egyaránt.

A magyar termelői bázist a saját 160 hektáros termelés mellett elsősorban a környékbeli közel 300 kistermelő adja, akik közül sokkal már több, mint 10 éves sikeres együttműködés alakult ki.

Tiszteljük a hagyományokat, de folyamatos innovációval próbáljuk tágítani a hagyományos mezőgazdaság kereteit. Ennek egyik példája a Horizon 2020 program keretében közvetlenül Brüsszelből támogatott Vegaalga projekt.

A termékbiztonságot és a minőségi elvárásokat az áruházi auditok mellett a független minősítők által kiadott tanúsítványok is garantálják (GlobalGAP, ISO, IFS).

 

Küldetésünk

Makó és térségében olyan kereskedelmi vállalkozást működtessünk, mely az Európai Unióhoz történő csatlakozás következtében egyre inkább kiéleződő piaci viszonyok között is megállja a helyét, a friss zöldségek piacán mind belföldön, mind külföldön meghatározó szereplőként tudja érdekeit érvényesíteni.

Pásztor Vilmos
ügyvezető


Hosszú idő óta gondolkodunk a hagyományos mezőgazdasági termelés meglévő infrastruktúrájának alternatív, piacképes hasznosításán.

A társaságunknál kitermelt termálvíz és meglévő üvegház adta az ötletet, hogy olyan termelési megoldást  alkalmazzunk, ahol ezek az eszközök innovatív módon állíthatók a mi elképzelésünk szolgálatába.

Az alga - amelyet sokan a jövő szupernövényének tartanak - több tízezer fajtája és egyre szélesebb körű felhasználása adta az alapötletet a projekthez.

Szerencsénkre Szegeden a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.  Biológiai Divíziójánál már régóta foglalkoztak algakutatással, így az együttműködés eredményeként elkészült az első algató, amely akkor még az Algacentrum nevet kapta.

Itt már lehetőség volt az algák nagyüzemi termelésének vizsgálatára, de az áttörést a az Európai Unió közvetlen H2020-as KKV-k számára kiírt forrása jelentette, ahol a Zöldségcentrum Kft. által vezetett konzorcium a szegedi Multisense Kft.-vel közösen forrást nyert az algák mezőgazdasági alkalmazásának kutatására.